ŽELIM SI TE…

Veliko tem se mi plete po glavi in včasih sploh ne vem kako naj jih zapišem.
Ali imam popoldne polno nekih reči, zvečer pa grem še sama sebi na živce in grem raje kar spat.

 

Kakšen mesec nazaj sem se letos prvič dobila s prijateljico iz otroških let zvečer v naselju na pijači. Ja kar v naselju. Priznam lena sem. Najbolje se počutim v svoji trenirki, puloverju s kapuco  in v supergah. Udobno mi je. Brez pudra in maskare. Brez nenehnega pritiska: ojoj a izgledam dobro, se mi je maskara kaj razpacala, imam rob na nogavicah še vedno na sredi noge in pa glavna težava,  tukaj pa ne morem hoditi, ker si bom zlomila petko.

Usedli sva se in začeli čvekati. Obe sva v dolgoletni vezi, obe sva mamici. Obe imava svoje potrebe, svoje zahteve, svoje želje in svoje sanje. In prav je tako. Le kaj bi brez vseh teh naštetih dobrin.
Prišli sva do teme ŽELETI SI.
Želeti si nekoga, nekaj. A največkrat si v dolgoletni vezi želimo partnerja. Želimo si, da nas:
VIDI,
SLIŠI,
UPOŠTEVA in najbolj pomembno od vsega
DA SI ŽELITA EN DRUGEGA.

Ne vem koliko si stara/star, ti ki bereš moj blog. Lahko pa ti povem iz življenjskih izkušenj, da so v dolgoletni vezi vzponi in padci, hudi padci. Da je nešteto faktorjev, ki poleg moškega in ženske še vplivajo na vezo. Da, med njimi so tudi otroci. In najrajši imam par, ki se odloči še za enega otroka, češ da po to otrok miru in ponovnega srečnega družinskega življenja. Ja seveda. Taka veza je v 90% obsojena na propad.
Poleg otrok so tukaj še službe. V kolikor eden ali celo oba delata v stresnih  službah in sta logistično zelo »na knap« je kreganje zagotovljeno. Kjer ima eden od partnerjev hude probleme v službi, je slaba volja dnevno na tapeti. Ne da se vedno zapreti vrata in službo pustiti tam. Ne gre!  Jaz sem obiskovala terapijo, da sem se ponovno sestavila nazaj po mobingu na delovnem mestu. Poznam par, ki se je skoraj razšel, pa je žena rajši dala odpoved kot, da sta šla narazen. Druga dva, sta kot dve bilki.
Potem imamo tukaj še sorodnike. Jaz  jih hvala bogu nimam. Iskreno rečeno  sem vesela, da jih nimam. Tudi ti so lahko naporni za vezo med dvema, ki se ljubita, sta par, sta mož in žena in sta starša.

In potem po vsem tem dnevnem ciklu težav, mobinga, pritiskov, stresa, naj si te še želim. Tolmači si besedo želimo kot si jo želiš.
Želim se crkljati.
Želim seksati s teboj.
Želim se poljubljati s teboj.

Resno, ne prosim te, prosim te lepo, imam te najrajši na svetu ampak potrebujem mir. Potrebujem mir, tišino, čas zase, čas za svoje misli, da si glavo delno uredim in pripravim na naslednji turbulentni dan.
In čas teče in teče. Mine en mesec, pol leta, eno leto, dve, tri leta. Še predno se zavedamo živimo en z drugim a MIMO en drugega. In kje smo. Nikjer. Tičimo v svoji luknji, vsi nejevoljni, zateženi ,tečni.

Se imamo dobro? Nam ustreza biti nenehno v svojem miru, v tišini, v svojem pusti me potrebujem čas zase.
Bi rekla da ne. Smo živa bitja s svojimi potrebami. Vsi jih imamo. Vsi potrebujemo lepo in prijazno besedo. Potrebujemo objem ljubljene osebe. Potrebujemo njegov dotik, njegov poljub in vrhunski sex, takšen sex, ki smo ga imele z njim ko smo bile še vročekrvno zaljubljene vanj.
Pa mislite, da imamo samo ženske težave s tem? NE nimamo! Tudi moški jih imajo in to na njih občasno še hujše  vpliva kot na nas.
Ni več prijateljev kot nekoč, popivanja, žuranja. Vse to najprej zamenjalo plenice na to sitna mama, ki ima močna hormonska valovanja. Lahko je imel noro dobro službo, pa jo je izgubil. Sedaj ženska skrbi za družino, nosi domov evre in z njimi razpolaga. Spet smo pri milijon različnih dejanj, ki tudi pri moškemu vplivajo na njegovo razpoloženje.

Veste kdo pa zmaga v tem boju. V boju vzponov in padcev.
Lahko zmagata OBA.

A ne, ne bo šlo iz danes na jutri. Potrebno je  delati na tem. Pri nama sem bila jaz bolj tista zoprna veša v 70 %, 30 % pa z veseljem pripopam tudi mojemu partnerju.

Leta 2006 sem brala knjigo Moški so z Marsa, ženske so z Venere. Leta 2017 sem sla gledat mono-komedijo na to knjigo. Po šestih letih sem se končno smejala dve uri skupaj in dojela bistvo med moškim in žensko. Ko sem razvozlala najino skrivnost se je čudežno MojLajf začel obračati na bolje.
Vsem vam želim, da najdete tisto nekaj, kar vam bo ponovno pomagalo najti en drugega. Verjemite mi, splača se.

Prejšnji teden sem po mnogih letih  v avtu ob prijetnem komadu (vedno vse povezujemo z muziko) začutila metuljčke v trebuhu in si naglas rekla  ŽELIM SI TE.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s